torsdag 12 maj 2011

Uppdatering

Vill börja med att svara på frågan om vad kattskallar är...förutom de som sitter på djuret som säger mjau. Hittade denna förklarande text när jag letade: Runda stenar som med fördel kan användas som dekoration av husgrund eller rabatter.

Tisdag

Jobb på dagen (som vanligt) och på kvällen tränade vi med träningsgruppen. Det var bara Nonne, A-S och T som saknades så det var skoj att vi var så många.

Vi började med en platsliggning där Rudolf låg hur fint som helst. Det börjar verkligen arta sig så till hösten kanske vi kan prova på att tävla igen.

Vi körde sedan igenom ekipage för ekipage med mestadels bra resultat. När det blev min och Rudolfs tur så körde vi apportering med kommendering. Första gången tjuvade han och den andra galopperade han både ut och in så jag slutade där. Körde även linförighet med kommendering och det gick ok. Han har ju tidigare gått så himla bra så vi har inte tränat så mycket men nu måste jag ta tag i det då han ibland sätter sig snett och dessutom plogar. Körde även ett läggande som fortfarande är hur bra som helst.

När det blev Tiffys tur bad jag om att bli genomropad i hela lkl 1.

Tandvisning: Bra
Linförighet: Släppte ett par gånger, annars bra
Läggande: Något långsamt
Inkallning: Bra
Ställande: Stannar ok men hon står inte kvar när jag kommer tillbaks. Detta måste vi träna vidare på.
Apportering: Ganska bra. Måste dock träna mer med andras apporter
Hopp: Bra

Vi avslutade med en platsliggning som gick också gick BRA.

Efter hundträning blev det gymträning för oss människor.

Onsdag

Igår var det lydnadstävlingar på kubben så jag var där och kollade. När tävlingarna var slut fick Tiffy ligga platsliggning med söta Yasper. De var jätteduktiga trots att det var massor med människor och hundar som tränade bredvid. Körde även lite fritt följ och något ställande. Efter den korta träningen gick vi en liten promenad till sammans med Yasper och Lena.

När vi kom hem fick Rudolf köra apportering ett par gånger som gick väldigt bra. Gick också lite fritt följ som gick ok. Tiffy fick också komma ut och träna mer ställande under gång.

Ikväll har vi en date med Cesar Millan, ja inte bara vi förstås utan även många andra...

Kram

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte förstå att du ratar vår kurs för detta!? Hi, Hi, Hi Nej då, det ska bli spännande att få höra hur han var att lyssna på. / Kram Camilla R