fredag 20 maj 2011

Tordagskväll på klubben och fredagskväll på bio

Igår var det dags för tävlingslydnadskurs igen. Jag åkte upp lite tidigare för att hinna köra igenom Rudolf i lkl 1 och 2 då han och Danne ska agera tävlingsekipage i helgen på klubbens tävlingsledarkurs. Det gick rätt bra så jag tror att de fixar det bra.

När Rudolf var klar körde jag några slalom med Tiffy, först bara slalom och sen med ett hopp före. Efter några gånger funkade slalomingångarna finfint. Vi får se hur det går när det är dags för tävling.

Så till kursen. Vi började med platsliggning som gick bra och efter det blev det tandvisning som också gick bra. Efter detta blev vi genomropade i den klass vi tänkt oss tävla vilket för vår del blev lkl 1. Återigen förundras jag av var och när Tiffy lärt sig alla moment. Några grejer som vi måste träna lite extra på är: språngmars (där hon låg lite för långt bak), ställandet där hon sätter hon sig innan kommando och så ett bättre grepp om apporten. Apportbiten tror jag kommer gå ganska lätt bara jag backar lite för den har hon varit väldigt duktig på.

När alla blivit genomropade fick vi träna på valfria moment och Nonne gick runt och kom med hejjarrop och tips. Efter en tids träning var det dags för fika och teori. Som vanligt drog vi över tiden men det måste ju betyda att det är en bra kurs.

Ikväll har vi varit på bio och sett Pirates-filmen i 3D. Filmen var helt ok men just 3D-effekterna tycker jag mestadels uteblev tyvärr.

Imorgon bitti kl. 08.00 är det banvandring och vår debut i agilitytävlande. Efter tävlingen drar vi vidare en bit norr ut och då för att valla på söndag. Nu är det bara att hoppa isäng så att man kanske är lite alert imorgon på tävlingen.

Kram från oss

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Monica,
nu var det länge sedan jag kunde vara med och träna. Men det låter som om du och Tiffy verkligen är på G nu - vad härligt !!!

Kram Ann-Sophie

www.bushundar.se