söndag 24 februari 2008

Så var det söndag kväll igen. Synd att helgerna går så fort...även om man hittar på massor med saker. :-(
Idag har vi varit på prommenad på grusvägen. Jag hade Rudolf lös men spårlina på Gibson. Vi har haft problem med att Gibson verkar veta att han är kopplad så jag tänkte att Rudolf kanske kunde få honom att glömma bort det lite. Det gick sådär...i början ville han inte gå alls så jag fick gå tillbaka (ca40 meter) och hämta honom där vi lämnade honom. Efter ett tag insåg han väl att det gick att springa men det gick inte fort. Bara för att testa honom så tog jag av linan och gissa om han fick fart under sulorna då... Vår förhoppning har ju varit att träna tex inkallning med lina men jag insåg idag att det kommer inte fungera.

Efter promenaden tränade vi rutan. Det är väldigt länge sedan sist så det skulle bli spännande att se hur det skulle gå. De första två gångerna gick bra men den tredje fick han syn på Håkan som var ute och spårade (med Quena??? Förlåt stavningen) och drog såklart över hela appellplanen ner till åkern. Det var antagligen ståltråden som fick honom att stanna men jag låtsas att han faktiskt lyssnade på mig och kom tillbaka för att jag ropade in honom. :-) Under hela tiden satt Rudolf fastbunden och lät som en hel symfoni (fast en som inte kan spela), alltså ett fasligt oljud. Något Rudolf också gjort idag är att han gått nerför trappen för första gången...
Senare på eftermiddagen var vi hemma hos Anette för att ta en prommenad med henne och Dido. Jag tog några foton, bla annat på hennes galna får...de kanske har fått galna fårsjukan?
Här händer det massor...Anette kollar på två jaktplan som passerar, Rudolf är på väg till mig och likaså Gibson. Kolla in Gibson...han är helt i luften.

Suddig närbild på Gibson i luften
Dido poserar


Och Gibson likaså


Varken Gibson eller Rudolf är badade på länge så när jag kom hem tog jag tag i det. Gibson tycker inte alls om det men snäll som han är så går det ändå ganska bra. Den här gången hade jag koppel på honom så att han inte skulle kunna gå i hela badrummet. När det var gjort var det lilla Rudolfs tur. Han är ju en vilde normalt och jag undrade i mitt stilla sinne hur det skulle gå. Döm om min förvåning...han stog nästan helt still. Vissa stunder tror jag faktiskt han tyckte det var rätt skönt. Tyvärr blev det inget kort när han var helt blöt utan när han var nästan torr.

Rudolf före badet

och efter


Nu är båda så rena, fina och doftar gott. Rudolf fick ännu mjukare päls än han haft förut. Någon gång tror jag att jag ska föna honom...tror att han skulle se ut som en boll då. :-)
Avslutningsvis en fin bild på alla tre
Sov så gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja visst går helgerna alldeles för fort!
Njut av nybadadade hundar det är underbart, men underbart är kort...Diva lekte med grannens jack russel Ebba idag och blev rullad i både hästskit och lera/km