lördag 31 oktober 2009

Fredag och Lördag

Fredag
På eftermiddan släpade Anna och Michel ut oss i skogen för att visa lite hur en patrullstig går till. Anna satt gömd i skogen och vi gick förbi och skulle kolla om hundarna markerade när hon knäckte en pinne eller gjorde något annat ljud. Både Gibson och Rudolf markerade på en gång och skulle dit och kolla vad det var. Rudolf blev lite skeptisk när vi närmade oss och skällde ett par gånger. Anna ropade då på honom och då var det inga problem att springa dig. Gibson var jätte duktig och blev överlycklig när han hittade Anna.
Tack för en intressant träning. Det var kul att prova något nytt.
Under tiden vi väntade på vår tur gick jag ett kort spår till Tiffy med köttbullar i varje steg. Det gick inte alls bra utan hon letade bara efter köttbullar och spårade inte alls. Nästa gång jag lägger ett spår till henne ska jag göra ett "vanligt" spår. Jag tror att hon kommer spåra jättebra då.
**************************************************************
Lördag
Lördag morgon innebär träning med spårgruppen som idag träffades vid bommen. Idag var vi bara fyra hundar som skulle spåra så vi bestämde att vi skulle köra lite uppletande också.
Jag gick ett spår till Orkan. Camilla gick ett till Gibson och Danne gick ett till Rudolf. Nonne gick sitt spår till Osca själv på ängsmark.
Rudolfs spår var ca 400 meter med 3 apporter + slut och lite köttbullar. Han spårade väldigt bra idag och markerade första apporten men plockade inte upp den. Den andra missade vi och den tredje kom han in med. I slutet av spåret var det kattmat som han hittade samtidigt som han gick förbi slutapporten. Vem vill ha en slutapport när det hägrar kattmat?
Gibson spårade också väldigt bra och fick med sig alla apporter och en hel del beröm från husse.
Efter lite fika i stugan var det dags för uppletandet.
Camillas hundar fick börja och var jätteduktiga.
Rudolf har inte gjort detta på länge vilket märktes. Han hade inte någon aning om vad han skulle göra så Danne fick gå ut och visa honom föremålet och då blev det fart på honom.
Ut och hämta och lika snabbt tillbaka till mig.
Jag skickade honom igen men det enda han hittade den gången var skit som han såklart skulle rulla sig i. Efter hemkomsten blev det ett bad så nu luktar han gott.
För Gibson gick det bättre. Han hade bra fart ut och hämtade ett föremål och sprang tillbaka till Danne. De andra två skicken hade inte lika bra fart men hittade föremålen allafall.
Tiffy fick prova på uppletande för första gången och hon skötte sig jättebra. Camilla hjälpte oss och hon sprang ut och hämtade sockan så gott som direkt. Det vi kommer få jobba med är hennes ägandebehov. Där gäller det att vi tränar mycket så att hon lär sig att komma in direkt med föremålen.
Tack Camilla och Nonne för en bra träning.
Han en fortsatt bra söndag!

2 kommentarer:

Anna i Nynäshamn sa...

Vilken härlig bild på Tiffy! Duktig tjej som sprang ut och hämtade föremålet =).

Tack själva för i fredags, båda killarna var jätteduktiga.

Vi hann precis med det vi skulle hinna innan släktmiddagen och det gick bra. Idag är vi superslöa denna regniga söndag...

Ses på klubben i veckan - hojta till när Tiffy är vaccinerad så kan vi planera in ngn valpträff.

Camilla R sa...

Tack själva! Det blev ju en KANON träning i lördags med både spår och uppletande. Mina hundar var så nöjda med sin tillvaro under kvällen så. // Camilla R