tisdag 6 oktober 2009

Ett par dygn med Tiffy

Nu har vi haft Tiffy hemma ett par dagar och man kan tydligt se skillnad från första dagen till nu. Hela lördagen var hon ganska pipig vilket inte är så konstigt för allt var ju nytt. För varje dag sen dess har hon blivit tuffare och tuffare.
Nu är hon nyfiken på katterna och Maja har tvättat henne medan Tiffy suttit kvar. Tidigare har hon gått iväg när Maja blivit för närgången. Hon tycker även Simon är spännande och brukar följa efter honom men på behörigt avstånd.
Natten till igår sov hon ända fram till 03.50 och imorse vaknade hon inte förrän klockan ringde vid 05.00. Tänk vilken duktig liten tjej. Även buren som hon sover i på natten börjar hon acceptera och låter inte så mycket när vi stoppar in henne där. Det bådar ju gott inför framtiden på jobbet. Den här veckan kommer jag låta henne sova i buren även dagtid så hon vänjer sig ordentligt.
Gibson har inte blivit den "lekfarbrorn" vi trodde utan håller sig lite på sin kant. Han har redan tagit över Tiffys lurvbädd och ligger i den nästan hela tiden när vi är inne. När Tiffy blir alltför närgången säger han till och då slutar hon genast.
Rudolf tycker det är kanon med en liten lekkamrat men ibland blir han för hårdhänt så då får vi säga ifrån. Tiffy tycker Rudolf är en skojig prick och leker med honom jättemycket. Vi har också fått höra Tiffy både morra och skälla.
Det verkar som att det kommer bli mycket temperament i henne. Ibland blir hon så arg när något inte går hennes väg. Emellanåt är hon faktiskt väldigt kelig också men oftast har hon inte tid att mysa.
Hon verkar redan förstå att det är hon som är "Tiffy" och har lärt sig att sitta och ta kontakt innan maten är nedställd så nu är det bara att träna in att hon måste vänta även när skålen är på golvet.
Avslutningsvis kommer några foton.
/Monica

4 kommentarer:

Carin sa...

Vilken lite pralin ni fått hem, lycka till!!!

Ann-Kristiina sa...

hihi låter som ni kommer få fullt upp! =o)

Ni är välkomna hit också-alla 5!

kram//Ann-Kristiina + familj.

Camilla R sa...

Sicken liten sötunge! Kul, att det är en massa fart och fläkt i henne, bådar gott inför framtiden. Ha det så bra! // Kram från Camilla R

Linda,Olle,Minus sa...

Grattis till den lilla sötnosen!