onsdag 22 april 2009

Hög förväntan

Ikväll var det så dags för vår andra lydnadstävling. Med den förra i tankarna (som gick så himla bra) var förväntningen hög. Ikväll hade jag honom ute nästan hela tiden så att han skulle tagga ner lite inför platsliggningen. Det gäller ju att testa olika saker så att jag så småning om vet hur vi ska förbereda oss.
Vi staratade som nummer 4 och hade Isak på ena sidan och en schäfertik på den andra. Även den här gången reste han sig på platsliggningen men kom denna gång till mig. Här måste jag börja om från början tror jag. Tandvisningen fick vi allafall en 10 på.
Anna och Isak hade startnummer 3 och gick jättebra. De fick ihop 173,5 poäng, ett första pris och en tredje plats! GRATTIS!
Sen var det vår tur. Rudolf var ganska loj och ofokuserad. Ville mest äta gräs innan vi började.
Linförigheten var han inte alls med på och började kampa med kopplet????? Poäng 6,5
Läggandet blev en 9, där åt han lite gräs
Inkallningen en 10
Ställandet en 10
Apporteringen tog han innan kommando samt lade sig ner och tuggade på den?????? En 5
Hopp över hinder gick han runt...en 0 alltså. Gjorde om hoppet och då var det såklart en 10.
Helhetsintrycket blev ändå 7,5
Totalt skrapade vi ihop 126,5 poäng, ett tredje pris och jumboplats idag.
Tänk vad det kan svänga från en tävling till en annan. Uppenbarligen var det inte vår dag idag.
Nu är det bara att ta nya tag så är det någon som vill hjälpa till med hundar till platsliggningen är det bara att höra av sig.
Det var ju fler från klubben som tävlade. Bland annat killarnas dagisfröken (nervösa och tävlingsdebuterande) Marie och Mini. För dem gick det bra. De fick ihop till ett 2 pris. Även Jenny med Adelle och Elisabet med sin schäfer knep andra platsen. Grattis till er alla!
Kram
Monica & Rudolf

2 kommentarer:

Anna m. ISak sa...

Hej,

Nästa gång är Rudolf med igen! De moment som han faktiskt gjorde som han brukar fick ni ju tior på. Tredje gången gillt blir det!

Anna

Ann-Kristiina sa...

Exakt håller med föregående-tredje gången gillt!!Jag och djuren måste ju komma upp och träna lite med er-man ligger ju i lä när man tänker på hur mycket ni tränar.. =o/