torsdag 22 mars 2012

Liite för gott godis

Igår begav vi oss till klubben då vi stämt träff med Åsa och Milou, även Danne, Gibson och Saga följde med.

Eftersom vi var lite tidiga fick Saga fick börja med att träna inkallningar och hon är riktigt duktig på dem. Även fast jag matar henne med  goda köttbullar så springer hon som ett skott till Danne när han ropar. De tränade även lite stoppsignaler och det går bättre och bättre.

Rudolfs tassläkning går framåt men då jag inte vill pilla för mycket så tar vi det lugnt åtminstone en vecka till så för hans del blev det endast lite linförighet och några ingångar. Han börjar hitta tillbaks sin braiga position men igår var det en del pip då belöningen dagen till ära var köttbullar och det är ju sååå gott.

När det var Tiffys tur att träna var även Åsa och Milou på plats och vi började båda med lite apporteringsträning sida vid sida. Tiffy börjar få till riktigt bra apporteringar med träapporten men vi måste jobba in metallen mycket mer då hon tycker den är lite läskig.

När de fått springa av sig lite energi gjorde vi en platsliggning på ca 3,5 minut där vi stod ca 30 meter ifrån. Som extra störning gick klubbens kassor runt på plan och letade efter en boll. Både Tiffy och Milou var jätteduktiga och låg kvar utan problem. Duktiga duktiga hundar!

Vi fortsatte med lite linförighet som jag verkligen måste ta tag i så att vi blir bättre på det någon gång. Jag tycker det är svårt att hitta en bra position med henne eftersom hon är så liten. Även några hopp gjorde vi både för kl. 1 och 2 och det går bra. Ingångarna hoppar hon in lite i så det får vi träna bort.

Vi avslutade med budföring för både Tiffy och Milou och oj så de springer. Båda måste dock få bättre ingångar och inte vilja springa iväg från mottagaren innan kommandot.

Även Gibson fick träna och enligt uppgift gick det väldigt bra. Det tar sig med dirigeringsapporteringen så snart kanske momentet är helt klart.

Ha en härlig vårdag!

Kram

Inga kommentarer: