måndag 11 april 2011

Rallylydnadssöndag

Igår var det dags för mig och Rudolf att prova på Rallylydnad. Innan kursstarten körde jag lite agility med Tiffy då hon skulle ligga i bilen hela dagen. Dessvärre var det otroligt lerigt på agilityplanen så det blev bara lite men oj så bra hon skötte sig.

Namnet till trots så handlar inte Rallylydnad om att det ska gå snabbt, utan allt ska flyta på i ett lagom tempo. Det är mycket regler att tänka på om man ska tävla men det funkar precis lika bra som en rolig aktivering för hunden som alla kan klara av. Allt går ut på att hund och förare ska ha roligt och samarbeta. På tävling går man en bana där det är skyltar med olika moment som ska utföras på rätt sätt.

Jag tror Rudolf var lite medtagen efter lördagens korning för han var helt uppe i det blå när vi fick prova på de olika momenten. Efter hand lugnade han dock ner sig lite så att vi kunde träna på momenten som en del var riktigt svåra att få till. Bl a var det svårt att få honom att förstå att han skulle sätta sig fot genom att gå runt bakom ryggen (gamla ingången). Detta var något som de flesta hade problem med som tränat på den andra ingången. En annan sak som var svårt var att få honom att gå på höger sida och även det var svårt för de andra "lydnadstränade" hundarna.

Vi hade en jättebra dag och ska försöka lära oss alla momenten då det är en riktigt bra aktivering och vem vet, det kanske blir tävling av någon gång också. Sammanfattat så tror jag att man kan få en väldigt lyhörd hund för detta är kul både för hund och förare.

Ha en bra dag.

Kram

1 kommentar:

Anette sa...

Jag tog några bilder på dig och Rudolf när ni körde på plan ;-))