söndag 30 mars 2008

Helgen som gick för fort

Nu har en hel helg gått igen och inte har det funnits tid, lust och ork att uppdatera bloggen varje dag. Skäms på oss.
I fredags kväll var vi och bowlade. Jag är ingen stjärna på bowling och kom såklart sist. Danne som bara bowlat 4 gånger tidigare skötte sig ganska bra (2). Magnus vann och Anette kom 3. Vi får väl öva lite tills nästa gång vi allihop ska bowla.

På klubben är det just nu en instruktörsutbildning som håller på. De som går den har fått i uppgift att ha en projekthund som de ska hjälpa. Lotta har frågat Danne om han och Gibson vill vara hennes projekt och såklart de vill. Igår var Lotta (från klubben) här hemma för att gå igenom vad som ska hända/göras. För att hon ska kunna göra det på ett bra sätt gick vi igår igenom vem Gibson är, hur hans veckor ser ut mm. Jag tyckte det var intressant och bra saker vi kom fram till. Danne fick bla annat i uppgift att aktivera Gibson på prommenaderna. Han ska även föra dagbok. Det är en jättesporre för Danne som ju nu faktiskt inte "kan komma undan" längre. De ska även träna in "Rutan" tillsammans. Vi ser fram emot att få uppåt en tia när det är klart.

Tidigare på dagen igår var Danne på sin tävlingsledarutbildning. Den här gången var det sök som stod på schemat. Själv var jag iväg till MH-banan för att gå igenom den inför kommande MHn. Efter vintern är den inte i toppskick så det är en del som måste fixas.

Idag åkte Danne iväg och fiskade och lämnade mig i sticket med killarna. Vi åkte hem till Anette och kollade när de vallade. Jag och Rudolf stod inne i fårhagen för att han skulle bli lite intresserad av fåren men till en början var det bara bajset som var intressant. Mot slutet blev han faktiskt lite intresserad och började tom gå efter dem.

Efter tiden i fårhagen gick vi ner till sjön så att han skulle få skölja tassarna. Han har aldrig varit i sjö/hav förut så han blev helt galen och rusade runt som en tok. Även Gibson fick bada magen lite. Anette bjöd även på lunch. Tack, det var gott.

Efter lunchen skulle Anette och Tage träna så vi följde med. Vi började med att försöka rigga så att Gibson skulle springa iväg men han skötte sig alldeles för bra. En gång gjorde han en liten lov men sen lämnade han inte min sida trots att Tage och Nancy lekte precis framför. Något vi allafall kom fram till var att det nog gäller att inte släppa honom en millimeter under lydnadsträningarna för då verkar han tycka att det blir tråkigt (inga krav). Tage gick lite fritt följ med honom och han går så fint när han får lite krav på sig. Som ni ser på bilden har även jag bra kontakt med honom. Tack Tage för fotot.

Även Rudolf fick komma ut lite men jag lekte bara med honom. Han var nog rätt trött efter ca 2 timmar i fårhagen.
När vi kom hem var vi alla trötta och sov lite middag. Det är väl det skönaste som finns?
Hur det gick för fiskarna? Danne fick inget, inte ens ett napp. Magnus fick en gädda. De hade allafall sett några fiskar så de fanns någonstans.

Inga kommentarer: