söndag 21 april 2013

Debuten avklarad

Igår tävlade jag och Rudolf rallylydnad för första gången. Vi hade startnummer 37 och samling just före 11. Eftersom jag aldrig sett någon tävling och inte heller hittar dit så åkte jag efter Jenny och Linda som fått startnummer i den första gruppen. Väl framme installerade vi oss och sedan var det dags för banvandring för deras del.

Först ut av oss var Jenny och Himla. Det såg ok ut men Himla var inte riktigt med hela tiden. Nästa ut var Linda och Dennis, även han var lite ofokuserad emellanåt. Nu var det dags för mig att banvandra. Jag gick ett par varv och kände sen att det räckte. Dels hade jag sett ganska många ekipage och så hinner man ju läsa skyltarna så det är inte som  i agilityn där man inte hinner kolla vilket nummer det är.

Rätt var det är så kommer en funktionär och säger att det snart är vår tur. Nu fick jag lite bråttom och började värma upp lite. Rudolf var på hugget men tyvärr tog det längre tid än jag trott tills det var vår tur så när vi går in på plan är han inte lika med längre. Vi kommer runt banan med några nosningar, sträckt koppel vid något tillfälle och vid ett tillfälle går han bakom mig. I övrigt gick det ok men han var inte så uppmärksam som han kan vara. Nästan sist ut var det dags för Jenny och Winnie. Oj så bra de gick! Nu var det bara att vänta på resultaten. Väntan blev lång så det var skönt att det var bra väder och att jag hade trevligt sällskap.

När det så var dags för prisutdelning så började de bakifrån, alltså med de som fått lägre än 70 poäng och inte blivit godkända. Tyvärr blev det bara 65 poäng för Jenny och Himla medan varken jag eller Linda blev uppropade så då visste vi att vi var godkända. Frågan var bara hur många poäng vi fått? Namn efter namn ropades upp och på 82 poäng blev Linda uppropad. Fler namn ropades upp och helt plötsligt var poängen uppe på 90 och ännu var vi inte uppropade. På 91 poäng ropade de upp oss och det innebar en nionde plats. Ännu var inte Jenny och Winnie uppropade  och det visade sig att de fick 98 poäng och hamnade på en hedrande andra plats. Ettan fick full pott, dvs 100 poäng.

Nu ska jag anmäla oss till någon mer tävling och innan den ska jag faktiskt träna in skyltarna så att det går ännu bättre.

/Monica


1 kommentar:

Anonym sa...

Så roligt att det gick så bra för er! Grattis igen!! Då kanske detta är en bra gren för Ruudi Tuudi! Ha nu en riktigt bra arbetsvecka. / Kram från Camilla & Orkan