tisdag 22 maj 2012

Oj oj. Nu är det länge sedan det uppdaterades här och det beror inte på att vi tagit det lugnt utan det har varit otroligt mycket.

13 maj var det agilitytävlingar på klubben. För vår del debuterade vi i hopp 2:an och hoppades på en pinne i agility 1:an. Resultatet blev disk i båda loppen. I agilityloppet blev det ett snett hopp över långhoppet men i övrigt ett bra lopp. I hopploppet kommer blev det lite strul vid slalomingången men resterade lopp kändes väldigt bra. Tyvärr kan jag inte kolla på det i efterhand pga att den som filmade (Danne) inte filmade hela loppet. Det blev en lång dag eftersom vi var funktionärer också. Danne blev allafall väldigt taggad och beställde både tält och kollade på ny videokamera när vi kom hem.

Den 14 maj var det styrelsemöte så då blev det bara lite snabb lydnadsträning innan.

Den 15 maj var det dags för träningsgruppen att träffas igen. Vi valde ut några enstaka moment som vi blev kommenderade på. Rudolf är väldigt lätt i rumpan när jag går ifrån honom så det måste vi träna massor på. Tiffy skulle behöva få snabbare lägganden och stabilare ställanden.

På onsdagen den 16 maj jobbade jag halvdag och oj så skönt det var. Passade på att åka och valla på eftermiddagen och det gick ganska bra. Tiffy hade inte lika många rusningar som hon hade senast och lyssnade ganska bra.

Den 17 maj var vi till Flen på agilitytävling. Den här gången följde även Danne med så att han fick prova sitt nya tält och videokamera. Dagen till ära invigde vi även den nya hundburen och allt var till belåtenhet.
Så till tävlingen där de hade två agilitylopp. I det första loppet godkände jag att Tiffy tjuvade och därav rev hon första hindret så vi fick 5 fel. Om inte om hade varit hade hon inte rivit och vi hade fått en pinne. I det andra loppet diskade vi oss så inte lyckades vi få med oss någon pinne hem.

Trots allt så har det ju gått fantastiskt bra för oss (kanske lite för bra) så det kanske är tur att det inte går lika bra hela tiden för hur mallig och dryg skulle jag inte bli då? :-) Vi har några tävlingar till inbokade och innan nästa tävling ska jag försöka träna lite också. Nu har det ju bara blivit tävlingar och det blir vi ju inte ett tightare team av. Något vi måste få upp är farten men det ena kanske kommer ge det andra?

Fortsättning kommer...

/Monica

Inga kommentarer: