onsdag 21 december 2011

Ho Ho Ho

Nu är det länge sedan jag skrev något här igen och detta trots att vi inte alls gör lika mycket med hundarna nu som under de ljusare perioderna. Konstigt hur det kan bli.

Som sagt, de mörka kvällarna händer det inte så mycket på. Vi brukar träna lite inne och då blir det mest fjärr och kryp för Rudolf och för Tiffy fritt följ med bra position och vändningar. På helgernas ljusa timmar får man passa på att vara väldigt aktiv istället.

I lördags skulle vi spåra kl. 8 på morgonen men då det spöregnade så struntade jag i det och damsög och skurade hela huset i brist på annan sysselsättning (detta börjar nästan gå till överdrift då jag skurat 3 ggr på 5 dagar). Kl. 9.30 lämnade jag, Tiffy och Rudolf ett snöblandat regn bakom oss och åkte mot Oxelösund där Tiffy skulle få valla lite. Vädret blev bättre ju närmre vi kom men under tiden vi var där började det snöa där också.

Vallningen gick ganska bra och jag lyckades få henne att hålla ett längre avstånd till fåren där hon även ibland själv stannade när hon kom för nära för att sedan gå igen när avståndet blivit bättre. Hoppas att hon kommer ihåg det till nästa gång. Hon har också blivit mycket mer självsäker och kan utmana (genom att stå kvar och titta) de får som är lite tjuriga. Efter några timmar i trevligt sällskap rullade vi hemåt igen.

På söndagen var det dags för årets sista agilityträning. Nu var det två veckor sedan vi var där och Tiffy var om möjligt ännu snabbare än hon varit tidigare. Det kan ha att göra med att även jag sprang fortare.  Jag fick prova att köra med en långsammare hund och jisses så lätt det var. Jag ska nog se om jag kan få göra det ibland då jag hinner tänka på var jag ska vara och hur jag ska göra. Till tävlingarna sätter igång i vår ska jag försöka träna upp mig själv både styrke-, konditions- och snabbhetsmässigt.

Efter lite vila och lunch när vi kom hem fick Rudolf träna lite och något senare på em. kom Anette på fika.

Danne och Gibson då? Jo de har varit på jakt både lördag och söndag så de är nöjda båda två. I fredags föddes också Dannes nya hund  så i februari hämtas den hem (om allt går som det ska).

Nu är det inte många dagar kvar till jul men det känns inte så eftersom jag jobbar fram tills dess. Danne är ledig på fredag allafall. Det ska bli skönt att få vara ledig i tre dagar och jag hoppas att det blir bra väder så att vi kan vara ute mycket.

Kram

Kram

1 kommentar:

Camilla R sa...

Så roligt att få läsa lite nytt här. Åh, så roligt att Dannes lille valp nu är född! Det kommer bli "full rulle" hos er med alla hundar.
Ha nu en riktigt God Jul så ses vi för lite spår eller uppletande någon av dagarna efter ju. / Kram från Camilla R