tisdag 27 september 2011

Spår med Tiffy och ingångar med Rudolf

Igår direkt efter jobbet tog jag med mig Tiffy, ett par köttbullar och gummisnoddar för att lägga ett köttbullsspår på åker till henne. Allt för att hon ska stoppa ner nosen i backen.

Vid spårstarten satte jag på gummisnoddarna på ena skon och fäste därefter en halv köttbulle på undersidan av skon så att den skulle "lukta av" sig. Det blev ett ca 100 meter långt spår med en slutapport och kvällsmaten i slutet.

Medan spåret låg till sig tog vi en prommenad med skott då de sköt på skjutbanan. Tiffy visade inga som helst reaktioner på skotten så det känns riktigt bra.

Efter ca 25 minuter var det så dags för oss att spåra. Starten gick bra och hon tuffade på med nosen i backen ända fram till slutet där hon tog upp slutapporten men släppte den direkt då hon såg lådan med maten. Ett lyckat spår med andra ord.

När vi kom hem fick Rudolf träna på inkallningsingångar. Han har ju en förmåga att använda mig som stoppkloss när det blir lite längre avstånd så det kommer vi träna massor på. Körde även ett par väldigt bra apporteringar, förutom slutet där han börjat tugga. Även det blir vinterträning.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer: