måndag 19 september 2011

MH och Vallning helgen 10-11 september

Kl. 6 i lördags morgon packade vi in både packning, hundar och oss själva och styrde mot Älvkarleby. Där hade Crofter Holding's (Tiffys kennel) fixat för ett kennel MH. Det var två av Tiffys syskon och fyra av hennes halvsyskon som skulle genomgå MH denna dag.

Vi kan efter genomgånget MH konstatera att hon är en liten fegis (filmen kommer) och hon la på sig ganska mycket vilket gjorde att vi beslutade oss för att avstå skotten.

Efter en lång dag på Skutskärs BK blev vi guidade till fårhagen innan vi åkte vidare till stugan vi hyrt för natten. Den låg 10 meter från Dalälven och med det väder vi hade var det nästan synd att vi var bortbjudna på middag. Middagen var trevlig men alla var trötta efter en lång dag ute i skogen så kvällen blev tidig.

Kl. 9 hade vi stämt träff i fårhagen på söndagen. Direkt när vi kom dit började Tiffy pipa då hon såklart såg vad som skulle hända. Det var länge sedan vi vallade och detta var dessutom på nya får så första gången vi var inne i fållan gick väl sådär. Resterande gånger gick det väldigt bra. Jag har ju tidigare konstaterat att hon inte riktigt gillar att gå åt vänster så vi tränade det väldigt mycket och bättre blev det. Åt höger går hon ut väldigt bra. Hon håller ett ganska bra avstånd till fåren men bättre kan det bli. Efter några timmar i vallhagen var det dags att åka hem.

Borta bra men hemma bäst!

/Monica

Inga kommentarer: