torsdag 4 augusti 2011

Semesteruppdatering

Min första vecka tillbringades i Jämtland dit vi åkte på natten för att träffa min moster med familj på hundutställning i Åsarna. Efter hundutställningen åkte vi på en gårdsauktion där det var väldigt många människor och hundar. Verkligen en perfekt miljöträning för hundarna som skötte sig galant.

En av dagarna plockade vi hjortron vilket ledde till att vi nu har hjortronsylt i kylskåpet. MUMS!

Jag, Tiffy och Rudolf har varit på härliga morgonpromenader på skogsvägar som det finns flera mil av. Detta har resulterat i 3,5 mil. Bra träning för mig och jättebra träning för hundarna som busat på väg i skog och i vatten.

Tiffy som tidigare varit en riktig badkruka verkar ha kommit på att det är rätt härligt att vara i vatten så hon har knappt viljat lämna pölarna som de hittat. Nu återstår att se om hon även går i och simmar i sjön/havet.

En av dagarna var vi till Fäviken Game Fair som är en jaktmässa med massor utav utställare/försäljare. I år hade de väldigt mycket hundaktiviteter så det var kul att kolla på. Bl a hade de en björn på hjul där man kunde testa hur sin egna hund reagerade. Vi stod utanför och tittade lite och rätt var det var så började Rudolf skälla på björnen. I efterhand hade det varit kul att testa honom men det kommer säkert fler chanser. En annan rolig sak med mässan var att vi träffade massa människor som vi kände. Det var lite overkligt eftersom det var 70 mil hemifrån men jätteroligt!

En sak som var gratis på mässan var skotträningen. De sköts med olika vapen konstant vilket vi inte tänkt på när vi åkte dit. Dock brydde sig ingen av våra hundar av detta så även Tiffy verkar vara skottfast vilket känns skönt.

Ja, Tiffy ja, hon har minsann börjat ta sig friheter. En dag när jag kom in i stugan där vi bor låg hon på soffbordet. Detta är INGET vi lärt henne så jag vet inte hur hon ens kommit på idén?? Någon dag senare när jag satt i fotöljen vid soffbordet hoppar hon upp i soffan och lägger sig där. Tydligen är hon inte nöjd med platsen för hon kliver helt ogenerat upp på soffbordet. Hmmmm....


 

Lite hundträning har det också blivit. Rudolf har fått korta spår nästan varje dag. Jag har gått med koppel vilket har gjort att han inte fått chansen att "sväva ut" på andra dofter. Han har spårat väldigt bra så sista dagen fick han ett 200 meters spår som även det gick bra förutom vinkeln. Vinklar har han verkligen problem med så det måste tränas men hur?

Med både Tiffy och Rudolf har jag tränat fritt följ så nu ska vi fortsätta med det så att det blir så bra så bra.
Har även påbörjat kastapportering med Tiffy men vet inte riktigt hur jag ska få till den bra farten även in. Tips?

Efter en härlig tid i Hallviken med smutsiga hundar...


...blev det ett bad så nu är de så rena och fina...


Nu fortsätter vi semestern här och började med att måla om i köket så nu är det så fint. Idag ska vi åka till soptippen och imorgon väntar en tripp till Örebro för att hälsa på Dannes nya borson.

Kram till er alla!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo där,
Men så kul att du har uppdaterat här! Ni verkar ha det jättebra.
Så duktig du är på att köra spår. Vi startade med att träna ordentligt först nu då vi börjat jobba igen... Är men inte lite skum så säg! Ha det så bra så ses vi när ni är tillbaka igen. / Kram Camilla R

Anonym sa...

Åh, egenplockade hjortron...! MUMS! / Kram Camilla R