lördag 24 maj 2008

BIRvalp och Veckan som gått

Tyvär har inte tiden funnits att blogga i veckan så det får bli nu, accompanjerad av Eurovision song contest.

I torsdags var jag och Rudolf (tillsammans med några andra från valpkursen) på klubben för att hjälpa Nynäs blivande instruktörer med valpspecial. Vi förare skulle vara så passiva som det bara gick. Det var tre olika övningar där instruktörerna skulle se och tyda vad vaplparna gjorde. Tex var en av övningarna att se vad valparna gjorde när förarna bara stod helt stilla....Rudolf åt maskrosor... En annan övning var att gå in i mitten av en grupp (instruktörerna) för att se om valpen var social. Rudolf är ju ganska social men vad hände....Rudolf åt maskrosor... Den tredje övningen var att kolla kamp- och föremålsintresset. Rudolf gillar ju både och så då blev det inga maskrosor...


*************************************************************************************

Idag var det dags för utställningen i Österbybruk (utanför Uppsala). Ringarna skulle starta kl. 09.00 och vi skulle gå in som nr två i ringen så det var bara att gå upp tidigt och åka iväg. Veterinärbesiktningen gick bra och när vi var på väg till ringen mötte vi Rudolf syster Akela. Vi visste ju att de också skulle var med. Diva (som bor kvar på Kennel Onedis) skulle också varit med men tyvärr fick de fel på bilen och kune inte komma.

På bilden nedan är den enskilda bedömingen. Rudolf var jätteduktig och stod stilla mestadels. Vi blev bästa hanvalp.


På väg ut från ringen med ett 1:a pris och HP.Efter detta var det Akelas tur. Hon ville inte riktigt som matte Mimmi men här står hon fint.

Även Akela fick ett 1:a pris och HP. Hon fick tyvärr bara ett 3:e pris i konkurrensen.

För vår del var det sen dags för bästa valp i rasen. På bilden nedan ser ni Rudolf bli BIRvalp och slå ut den bästa tikvalpen.


Eftersom vi blev BIR valp var det bara att stanna kvar hela dagen för att vid 15-tiden vara med i den stora final ringen.

Här är uppsamlingsringen där dommaren förbedömmer hundarna.


Och här är det uppställning i den stora finalringen. Här åkte vi ut direkt (tillsammans med väldigt många andra).

Ca 15.30 var dagen slut för oss och vi längtade hem. Vi kan allafall inte klaga på vädret som var kanon hela dagen.

Såklart avslutar vi dagens blogg med en BIRvalp. Fin Rudolf!

Inga kommentarer: