tisdag 29 juli 2008

En har gått...minst 3 kvar

Nu är det en vecka sedan vi fick hämta hem Rudolf från sjukhuset. Det känns som en hel evighet. Det här är numer hans vardag.


Det känns riktigt jobbigt att ha honom där hela tiden. Vi har ju fått förmaningen att han får ABSOLUT INTE HOPPA och inte heller springa eller belasta benet mer än nödvändigt. Därför blir det endast korta stunder ute i trädgården när rastning sker.

De första dagarna var vi så rädda för att "göra fel" så vi kelade knappt med honom och inte heller kollade vi pälsen mm. Igår såg vi att han fått något sår bak i rumpan som börjat vara så där ser man vad viktigt det är att kolla sånt varje dag. Det är ju också väldigt viktigt att han inte går upp i vikt så belöna med godis/mat är inte att föredra när vi försöker aktivera hans hjärna.

Han kommer åtminstone behöva sitta i buren i tre veckor till. Efter det är det 4-6 veckor med lite mer motion men fortfarande i koppel så jag misstänker att det blir buren även då. Jag skulle ge ganska mycket för att veta vad han funderar över nu. Han förstår ju inte varför han inte får vara ute och springa som han brukar. Tänk om det gick att förklara.

Annars i veckan har vi haft besök av Dannes pappa och bror med flickvän och barn. Anders (Dannes pappa) har målat vårt staket. Det tackar vi för.

Självklart blev det lite hundträning på kvällskvisten när det inte var så varmt ute.


Danne fick också hjälpa till med lite skyddsträning.



Ser han inte lite orolig ut? Det kanske inte är så konstigt eftersom han vet vad som komma skall...


...en attackerande Bjarne är inte att leka med...

Vi har även varit och kollat på ett jaktprov (labradorklubben). Tror nog att Danne kommer skriva mer om det i Gibsons Träningsdagbok men här kommer en bild.

Igår var Anette och Magnus här på middag. Det var väldigt trevligt, god mat och massor av hund- och fiskeprat.
Nu ska vi åka och köpa en flytväst till Gibson och sen är det hundsim träning och bad för oss människor på schemat.
Ha en bra dag!
Monica




























































Inga kommentarer: