onsdag 1 januari 2014

Årets första dag

Så är det bara en timme kvar av årets första dag. Den tillbringade jag med att ta det lugnt på morgonen för att sedan åka till klubben och träna lite. För Tiffys del blev det bakombytes träning då vi igår på träningen fick veta att hon inte kan det. Kanske inte så konstigt eftersom vi inte tränat på det någon gång utan bara "kört på". Jag tror att hon fattade lite av det allafall så vi får se om det funkar på tävlingarna.

Rudolf lekte jag mest med eftersom vi sedan skulle vidare och spåra tillsammans med Åsa. Tränade lite fjärrdirigering på prispallen. Det är rätt bra för då kan han inte flytta sig så mycket åt något håll utan att ramla ner.

Så spåret då. Åsa hade lagt ett på ca 700 meter med 6 pinnar och slut. Han startade bra och hade riktigt driv. Efter ca 100 meter gick han över en apport som jag plockade upp och ca 10 meter efter tappade han spåret helt och gick sedan över på vilt. Jag tror att han redan från början spårade vilt och att vårt problem är att han inte får ordentligt fäste på det spår han ska gå, för spåra kan han. Det var tur att jag satte på run keeper så jag kunde ta mig tillbaks till vägen för annars hade vi nog fortfarande virrat omkring i skogen. När vi nästan var framme vid bilen kom han glatt in med slutapporten som Åsa lagt, så man kan väl säga att vi tog oss runt spåret. Synd bara att vi saknade några pinnar. :-)

Planen för hans spårande är nu att jag börjar om helt från början och verkligen får det befäst att det är personspår han ska spåra och att han får fäste på det. Om någon har en bättre ide så tar jag tacksamt emot den.

Imorgon är det dags att jobba igen men först lite sömn.

God natt!

/Monica

1 kommentar:

Camilla Hjort sa...

Tack för hälsningen på vår hemsida! Ja, nu börjar jag bli riktigt less på detta onda i axeln, så det ska bli skönt att få komma till en specialist. Hoppas det går bra för dig på tävlingarna i helgen! / Kram från Camilla & Orkan