torsdag 30 januari 2014

Ny uppdatering

Nu har det gått några veckor sedan en uppdatering här och vi har faktiskt varit lite aktiva.

Förrförra helgen började jag och Tiffy med att träna lite agility i Haningehallen. Eftersom Danne och Saga var i Nyköping på spårspecialkurs så fick Rudolf och Gibson stanna hemma medan vi tränade. Direkt efter träningen åkte jag hem och bytte hund till Rudolf för att träffa spårgruppen och spåra lite.

Jag lade Rudolfs spår själv då vi koncentrerar oss på spårstarter och att han ska hålla sig kvar i spåret. Jag lade tre stycken varav två var ca 50 meter och de gick väldigt bra. Det sista var ca 100 meter och gick helt ok men vid ett par tillfällen tappade han spåret lite men hittade det ganska snabbt igen. Dock hade han ett bra drag i linan vid alla tre spåren.

På söndagen började jag med att träna mig själv på gymet. Resten av förmiddagen tillbringade jag mestadels ute med någon hund. Kl. 16 var det dags för agility i ridhuset och efter det var jag rätt mör så det blev till att ligga i soffan resten av dagen.

Efterföljande vecka blev det förutom jobb en del träning av mig själv.

Helgen 25-26 var det dags för årets andra agilitytävling. Den här gången på Stockholm Hundsportcentrum och 3 lopp om dagen. På lördagen var det agilitylopop och vi fick till 3 bra lopp. Dessvärre blev det disk i första och sista loppet men i det andra kom vi runt med 5 fel vilket räckte till en 8:e plats och därmed vår andra SM-pinne!

Efter tävlingen blev det till att skynda sig hem , duscha och åka hem till Anette som hade födelsedagsbjudning. Några av oss hade samlat till en helikoptertur och när hon öppnade paketen så visade det sig att vi inte var de enda. Anette blev extra glad för nu får hon flyga helikopter 2 gånger! Stort Grattis Anette!

På söndagen började vi med ett diskat lopp som ändå var helt ok. Vårt andra lopp var superbra ända tills näst sista hindret då Tiffy missförstod mig så vi blev diskade. Även i det sista loppet diskade vi oss men till skillnad från det två första så var detta lopp riktigt dåligt. Tror att både jag och Tiffy var trötta i huvudet.

Inför denna tävling hade jag (och Danne) bestämt att om vi hade minst 4 SM-pinnar efter helgen så skulle vi satsa på att ta oss till SM 2014. Det blev inte så, så nu lägger vi det individuella tävlandet bakom oss och koncentrerar oss istället på att komma i form, bli snabbare och bättre så att vi har en chans att kvala till nästa år istället.

I går var det dags för det första SM-mötet på klubben där vi fick lite info om vad Nynäs ska ha hand om. Jag hade planerat att träna Rudolf lite innan mötet men när jag kom till dagis fick jag veta att han under dagen på något sätt lyckats få bajs på sig och "fröken" hade inte lyckats få bort allt. Istället för en planerad lydnadsträning blev det ett oplanerat bad istället. Nu är han ren, finare och luktar gott.

/Monica

1 kommentar:

Camilla Hjort sa...

Hallå där,
Så roligt med uppdatering! Ni får ha det så bra med hundträningen i helgen, jag är ju på konferens och kan inte vara med. / Kram från Camilla & Orkan