fredag 31 maj 2013

Agility hela helgen

Förra helgen var vi på en liten roadtrip till Östergötland. Vi packade in både oss och hundar i bilen på lördag morgon och begav oss till Linköpings BK där det var agilitytävling. Vi kom dit och hade gott om tid att sätta upp tältet och boa in oss innan det var dags för banvandring för dagens första lopp (av fyra, 2 agility och 2 hopp). Vi började med hoppklassen och första loppet nollade vi och kom 2:a vilket gav oss vår 3:e pinne vilket innebär att vi nu får tävla klass 3. Dock kommer vi fortsätta tävla i klass 2 tills vi även är uppflyttade i agilityklass. Andra loppet för dagen var även det ett hopplopp som vi tyvärr fick en rivning i (för snäv sväng) men kom 10:a.

Agilityloppen gick efter lunchen och det var klurigare banor än vad vi någonsin tränat/tävlat på. Första loppet diskade vi oss i (tog ett hinder från fel håll) men det var ett bra lopp. Det var nog fler än vi som tyckte det för det var endast 8 ekipage som tog sig i mål (27 diskade). I det andra loppet kom vi 8:a efter en rivning. Här var det 13 av 41 som tog sig i mål (28 diskade). Med ett nollat lopp, två lopp med 5 fel och ett diskat lopp var jag väldigt nöjd med dagen som blev lång.

Efter avslutad tävling packade vi ihop och begav oss till Söderköping där vi hyrt en stuga på Korskullens Camping. Det är en liten mysig camping som ligger väldigt centralt. Väl inpackade somnade hundarna direkt och ville knappt gå ut på promenad. Det tar på krafterna att vara på tävling.

Söndagens tävling började inte förrän tidigast 12 så vi hade verkligen ingen brådska. Vid 8 åkte vi till Söderköpings BK och satt upp vårt tält. Åkte sen tillbaks till campingen och städade ur stugan och så att vi var klara att checka ut när klockan blev 10.

Även här gick hopploppen först och vi följde upp vårt nollade lopp från lördagen med ett nollat lopp som räckte till en 3:e plats och ytterligare en pinne. Inför nästa hopplopp började det regna och eftersom vi inte behöver fler pinnar så avstod jag det loppet. Detta för att inte slita för mycket på Tiffy och inte heller riskera några skador. Det blev en lång väntan innan det var dags för oss igen och då var det agility det gälde. Tyvärr diskade vi oss i båda agilityloppen så det blev inga pinnar för oss där, dock var loppen ganska bra. Vi har en pinne och saknar alltså två i agilityklass. Nästa tävling blir i Knivsta den 8 juni så nu har vi lite tid att träna.

Efter en lång regnig dag var det skönt att packa in sig i bilen och åka hemåt. Det var väldigt skönt när vi kom hem ca 22.00 och det blev en snabb urpackning ur bilen innan vi alla stupade i säng.

/Monica

Inga kommentarer: