lördag 6 februari 2010

Veckan som gått

Veckan som gått har det kommit ännu mer snö. Tyvärr var det förstås samma dag som Rudolf skulle simma så vi fick lov att ställa in det. Vi hoppas på bättre tur nästa vecka. Det är ju första gången vi ska simma själva då så det är lite spännande.
Träning har det inte blivit så mycket av men lite har vi tränat inne allafall. Rudolf har fått träna på att hålla fast apporten (både trä och metall) tills jag säger tack. Han är jätteduktig.
Lilla Tiffy har börjat förstå att hon ska öppna munnen över apporten men det är fortfarande väldigt lång väg kvar. HOn har även fått hålla i metallskedar vilket inte varit några problem. Däremot har jag inte fått henne att plocka upp dem från golvet än. Hon bär runt på saker hela tiden så det kommer nog bli bra så småningom.
Gibson har tränat på fjärrdirigering och det går framåt.
Idag var det dags för ridhusträning igen. Idag var det jag, Danne, Camilla och Åsa som kom.
Vi började med en platsliggning. Rudolf var duktig och låg stilla fast att jag stog ca 5 meter därifrån. Gibson nosade lite efter hästbajs men låg kvar.
Efter platsliggningen provade Danne att köra lite med Rudolf för att se om han kunde tagga Gibson lite men det gick sådär.
Under tiden tränade jag lite med Tiffy. Det blev kontakt, sitt stanna kvar och inkallning (där någon håller i och jag går iväg). Hon fokuserade på mig rätt bra trots att de andra hundarna sprang omkring. Det kommer nog bli bra när hon blir äldre.
Rudolf fick träna på rutan, apportering och inkallning med ställande. Apporteringen går sådär. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra men ska nog klura ut något bra. Rutan har vi inte kört på väldigt länge så han var lite ringrostig men kom ihåg vad det var allafall. På inkallningen tror jag att jag ska gå över till handtecken istället för röst. Jag tror inte att han kommer titta bort på tävling så det funkar nog bättre även om han stannar fort på rösten oxå.
Danne och Gibson tränade fritt följ och rutan. Båda gick rätt bra med tanke på att de inte tränat på länge. Även vittringen testade de lite efter tips från Åsa. Det kommer nog gå vägen med mycket träning....
Vi gjorde även sittande i grupp (vilket var första gången för Rudolf) och det gick bra ända tills det var bara 30 sekunder kvar. Då lade han sig men jag satte honom snabbt igen och avslutade på ett bra sätt. Gibson fixade det galant.
Jag har inte haft någon lust att träna under vintern så jag hoppas att lusten snart kommer tillbaka igen, speciellt som jag har två hundar att träna nu.
Efter ridhusträningen åkte vi till Granngården. Där hittade jag denna söta (nosgrimma?) som jag tänkte att Tiffy skulle gilla att kampa med. Den passar henne precis eller tycker ni inte ?
På em gick vi på promenad innan stackars Danne var tvungen att åka och jobba ( på en lördagskväll...). Nu har hundarna fått mat och ben och jag ska äta middag innan melodifestivalen börjar.
Imorgon står uppletande på schemat. Det är väldigt länge sedan vi gjorde det så vi får se hur det går. Senast vi gjorde det gick det allafall bra så jag hoppas de kommer ihåg vad de ska göra.
Ha en bra kväll.

Inga kommentarer: