måndag 7 april 2014

Nu har tiden flugit iväg igen. Det har blivit en hel del träning av mig själv men även för hundarna.

Ganska mycket spår har det blivit och Rudolf har sakta men säkert blivit mer intresserad av spåret. Nu har han ibland så bråttom så att han struntar i apporterna. Hade tänkt att starta honom på klubbens lägrespår i början av maj men har tagit det (säkert) kloka beslutet att avvakta tills vi är helt redo. Vi har några moment i lydnaden som inte är helt klara heller. Hoppas på att vi kommer med på något spår när vi anmäler oss.

Tränar även oplanerat vidare på lkl 3 momenten och det går ganska bra. Har mestadels kört här hemma så det gäller väl att träna på andra platser också. Kanske ska försöka hinna träna in lite rallyskyltar också så att vi kan starta avancerad klass under året.

Tiffy har också spårat lite men mestadels appellspår då det är det vi ska starta. Hon är en liten stjärna men vi behöver träna lite på lydnadsmomenten också. Förhoppningsvis hinner vi med en start innan agility säsongen drar igång på riktigt.

Vi tränar vidare på lkl 2 momenten och har inte fått till fjärren eller rutan riktigt än.

Agility har vi tränat lite men inte så mycket. Till helgen är det tävling i Kumla och det ska bli kul att se hur vi sköter oss. Det är ett tag sedan vi tävlade nu.

Vallningen har vi också kommit igång med igen. Vi har inte vallat sedan i oktober så det gick verkligen över förväntan men så är hon en fantastisk liten hund. I påskhelgen ska vi passa på att gå på kurs igen i ett par dagar. Ska sen försöka hålla i vallningen så att vi kan starta på tävlingar i sommar.

Tänk så bra det vore om man jobbade mindre och fick mer i lön.

/Monica

1 kommentar:

Camilla Hjort sa...

Tjohooo, så roligt med uppdatering här! Ja, Rudolf har fått ordentligt sug i spåret nu och då skiter vi i pinnarna ett tag! / Kram Camilla & Orkan