fredag 18 april 2014

Agility i Kumla

Förra helgen var det agilitytävlingar i Kumla så jag och Tiffy packade in oss i bilen (Rudolf fick vara hemma med Danne) på lördag morgon och åkte till Cathis i Nyköping eftersom vi skulle samåka därifrån. När vi kom dit var det bara att packa ur och in i nästa bil sedan åkte vi mot Katrineholm där vi hämtade upp Malin. Väl framme blev det en promenad i det härliga (men blåsiga) vädret innan det var dags för banvandring.

På lördagen var det 4 individuella lopp (2 agility och 2 hopp) och vi lyckades ta oss i mål i tre av dem (5 fel i varje lopp) och diska oss i ett. En prestation var att vi kom på plats 25 i alla tre loppen (av ca 70 startande).

Då largeklassen startade sist så var tävlingen inte klar förrän vid 18.00 så då var det bara att skynda sig hem till Cathis (där vi sov över) för att kolla till/natta alla hennes djur (häst, ko, får). Det fanns massor med lamm och två kalvar och bara två tackor kvar som inte hade lammat än. Förra året när jag var där fick jag hjälpa henne med en tacka som inte fick ut sina lamm och det slutade med att Cathis fick dra ut 4 dödfödda. Den här gången var det också lite problem så även denna gång fick hon dra ut lammen då tackan inte orkade krysta ordentligt men denna gång var det 3 levande. Det vi trodde skulle bli en tidig kväll blev alltså rätt sen men vi skulle inte börja förrän tidigast 13 på söndagen också så vi behövde inte gå upp i ottan.

På söndagen var det dags för lagloppen och det gick sådär. Jag och Tiffy nollade två lopp och diskade oss i två. Tyvärr lyckades vi i laget inte med att ta oss i mål på samma lopp så det blev tre disk och en 8 plats. Även idag blev det sent så vi var inte hemma hos Cathis förrän efter 20 och jag var hemma just före 22.

Inga kommentarer: