måndag 10 mars 2014

Äntligen!

Lördagen startade vi (jag, Danne, Tiffy och Saga)  med en timmes träning i Haninge Hundhall. Eftersom både jag och Danne är lite halvkrassliga så ställde jag upp några få hopphinder och Tiffy fick träna på olika svängar. Kan bli riktigt bra om vi får till det på tävling. Jag måste dock lära mig att se "vägen" i banorna för att kunna hitta den snabbaste och bästa vägen för Tiffy.

Tränade också lite fritt följ där hon går i bra position men saknar uthålligheten. Med lite korta pass kan vi säkert få till något bra. Gjorde några apporteringar utan ingångar och det gick bra. Hon fick även prova tungapporten (2 kg) vilken hon faktiskt greppade och bar en liten bit. Om det ska bli någon appell- eller lydnadstävling gäller det att vi tränar och nu är vi på gång.

Danne hade feber så han och Saga sysselsatte sig med apporteringsövningar då han inte orkade springa.

Väl hemma igen blev det en härlig promenad med Tiffy och Rudolf. Hade tänkt att jag skulle både spåra och träna lydnad men jag hade ingen lust så det blev inget av med det utan lite vila i soffan.

Även Danne och Saga vilade i soffan när Danne vaknar av att Saga krampar och skakar. Det hela var över på 5-10 minuter och vi hoppas verkligen att det inte kommer hända igen.

****************************************************

På söndagen var det träff med spårgruppen. Dagen till ära var vi bakom bommen på klubben. Förr i tiden spårade vi ofta där men nu har vi inte varit där på evigheter. Camilla och jag bytte spår och Orkans spår blev dryga 500 meter med väldigt mycket vildsvins spår och bajs. Bra träning för Orkan (och Caimlla) som ibland väljer viltspåren istället för "det rätta".  Duktig Orkan!

I Rudolfs spår ville jag fortfarande ha många pinnar för att få upp hans spårintresse. Han hade svårt att få fäste på spåret men när han väl fick det så spårade han så bra och plockade de flesta pinnarna och fick då med massvis med belöning. Vid ett tillfälle gick han rakt över en pinne men då tog jag tillbaks honom så att han fick plocka upp den och få belöningen. Vid ett annat tillfälle var han så fokuserad på spåret så att han struntade i den och det var så härligt att se. Resterande pinnar plockade han så fint. Jättestor skillnad mot hur det varit en lång tid nu. Hoppas det fortsätter så här.

Tiffy fick gå Rudolfs spår. Hon är väldigt bra på att spåra så i hennes fall skulle det bli intressant hur hon skulle lösa de många pinnarna eftersom hon inte är så intresserade av dem. Hon markerade alla utom en (samma som Rudolf struntade i). Kan bli bra det här om vi ligger i och även får till lydnaden.

På eftermiddagen var det dags för agilityträning i ridhuset för Tiffy och det blev mycket spring då vi inte vara så många där. Väl hemma blev det en kvällspromenad med Rudolf där vi tränade linförighet som nog blev ca 400 meter. Med lite träning varje dag är vi nog tillbaka till det bra fria följet vi en gång hade.

/Monica

2 kommentarer:

Camilla Hjort sa...

Hej där,
Men så läskigt detta med Sagas skakningar...! Vi hoppas nu att detta bara var en engångshändelse. Ja, det var riktigt roligt att se hur Rudolf bara sög fast i spåret efter ett tag och t o m missade pinnen på grund av intresset för spåret. Härligt!/ Kram från Camilla & Orkan

Ann-Kristiina sa...

Meh skulle inte ni bli bättre på att uppdatera här?!kram