onsdag 13 februari 2013

Middag och lagtävling

I fredags var både jag och Danne lediga. Dagen tillbringades dock mestadels till att städa eftersom vi skulle få gäster på kvällen. Det var Dannes "systrar" med familjer som kom. Vi träffas alldeles för sällan trots att två av dem bor i Stockholm. Den tredje flyttar snart från Helsingborg till Milano så det var härligt att få säga hej då till henne. Vi hade en väldigt trevlig kväll så det ska vi göra om snart.

I lördags var det dags får vår andra lagtävling i agility. Den här gången gick den i Stockholm Hundsportcentrum. Vilken hall!!!! Något som var skönt var att första banvandring var kl. 16.00 så jag han hinna göra andra saker på dagen, träna själv, mysa med Rudolf mm.

Den nya fina hallen har någon sorts matta som Tiffy var lite tveksam till till en början i loppet men efter ca 5 hinder märkte hon att det inte var halt utan bara jättehärligt att springa på...och då sprang hon...och tog hindren lite som hon själv tyckte och lyssnade inte alls. Disk i hopploppet alltså. Det gick inte bättre för någon annan av laghundarna heller så disk för hela laget.

Då vi startade bland de sista lagen så var det bara att stoppa in hundarna i burarna för att hinna gå nästa banvandring. Vi hann ändå inte i tid så vi fick gå ett par minuter extra vilket var väldigt skönt då vi slapp trängsel.

Banan såg väldigt klurig ut till en början men när man gått den några gånger så var det inte så farligt. Detta lopp gick mycket bättre och Tiffy var som vanligt och gjorde som jag ville ända tills näst sista hindret då hon tog A-hindret istället för gungan. Med facit i hand borde jag valt en annan väg. Detta ska jag komma ihåg tills nästa gång och så ska vi träna på "följa handen".

Knivsta som anordnade tävlingen var väldigt effektiva så redan kl. 18 var vi klara och kunde åka hem.

På söndagen var det som vanligt agilityträning där vi tränade på två roliga kombinationer.Danne och Saga var med även idag och direkt efter träningen åkte vi hem till Åsa och Morgan på fika, för att se deras fina hus och för att titta på Rudolfs och Milous MT.

Resten av söndagen tog vi det lugnt och bara var.

/Monica

Inga kommentarer: