onsdag 20 juni 2012

Träningstävling

Igår kväll hade vi träningstävling på klubben tillsammans med en annan träningsgrupp. Vi kom med ideen och de var inte sena att haka på.

Vi var 7 stycken i klass 1-2 som låg platsliggningen tillsammans och alla hundar låg väldigt lugnt och fint. Även Rudolf låg lugnt även om han tittade runt lite men efter ett tag la han ner hakan i backen och kopplade av ordentligt. Det känns lovande inför cupen.

Vi fick startnummer 5 så när det var vår tur var vi uppvärmda och klara. Enligt åskådarna var det fria följet riktigt bra (kändes inte riktigt så). Resterande moment var ok utom rutan där han inte gick rakt in utan hamnade precis utanför till höger. Ska prova att ställa mig mer till vänster så får vi se vad han gör då. Rutan är ju Rudolfs favoritmoment vilket inte är det lättaste då han vill dit hela tiden.

Inte heller läggandet gick bra då han ställde sig istället. Läggandet har ju varit vårt bästa moment men därav har vi ju inte tränat det så mycket heller, vilket visar sig nu. En annan tydlig sak var att han blir väldigt trött så från nu till tävlingen måste vi träna upp uthålligheten på honom så har vi allafall förberett oss så bra vi kan.

När alla hade kört tog jag ut Tiffy och gick lite fritt följ (som gick ok) och tränade lite på rutan. Hon är verkligen peppad på rutan så jag måste ju göra något bra där för innan igår hade vi nog inte provat den mer än 5 gånger (på 2 år) men ändå tycks hon redan veta vad hon ska göra. Får se om jag kanske får för mig att träna in 2:ans moment på henne i sommar eller kanske 3:ans moment på Rudolf?

Efter detta fick vi jättegod tårta som Åsa K bjöd på eftersom hon fått några 1:a pris samt att Milou äntligen tagit det sista utställnings Certet. Grattis till ER och tack för tårtan!

I kväll blir det agilitykurs för Annica Aller för mig och Tiffy. :-)

/Monica

1 kommentar:

Camilla Hjort sa...

Hejsan,
Det sägs ju att "Genrepet" ska gå "dåligt" så det får vi hålla fast vid, så att vi båda kommer att briliera på cupen då det verkligen gäller...
Ni verkar ha haft en härlig Midsommar, ni med. / Kram från Camilla Hj